října 01, 2018

Aktuální doporučení - podzimní hnojení řepky II

Od: Pavel Janík

Stav porostů řepky je velice rozdílný a v závislosti na již učiněných zásazích doporučujeme následující 3 možné aplikace.

Řepky špatně vzešlé – 3 až 4 list

Problematické porosty, první aplikace – u těchto řepek je nejdůležitější co nejrychleji vytvořit dostatečný kořenový systém, který umožní do zimy dostat řepku do přijatelné kondice. Doporučujeme dodat fosfor na list hnojivem YaraVita KOMBIPHOS (440 g P205 + K, Mg, Mn, Zn) v dávce 3 l/ha + Yaravita BORTRAC 1 l/ha.

Intenzivně pěstované řepky v dobrém stavu – 6 až 8 listů

Aplikujte YaraVita BRASSITREL PRO v dávce 3 l/ha. Tento zásah zajistí vyrovnanou výživu řepkám a může zčásti eliminovat nedostatek srážek. Tato aplikace pokrývá i jednu ze dvou podzimních dávek bóru.

Ostatní porosty

Pokud jste ještě nedodávali žádný bór a počítáte již jen s jediným vstupem s listovými hnojivy, je nutné aplikovat rovnou 2 l/ha YaraVita BORTRAC. Pokud jste již aplikovali 1 l/ha YaraVita BORTRAC v předešlých zásazích, pak v polovině října dodejte ještě 1,5 l/ha YaraVita BORTRAC. V obou případech lze spojit s 5 kg/ha YaraTera KRISTA MgS.

Pomalý dusík

Pokud máte zařazenou v technologii výživy řepky pozdní aplikaci pomalého dusíku, aplikujte ve druhé polovině října 0,8 q až 1 q/ha YaraVera UREAS – 38N + 7S. Výborná granulace a tvrdé granule umožňují rovnoměrnou aplikaci tohoto hnojiva v takto malé dávce i při šířce rozmetání 30 až 36 m

Máte dotaz? Zajímají Vás ceny, termíny dodání, jaká hnojiva použít?