srpna 07, 2023

Doporučení k výživě plodin - srpen 2023

Od: Pavel Janík

Aktuální doporučení k výživě rostlin pro srpen do porostů cukrovky, brambor a chmele. Nabídka NPK hnojiv pro podzimní sezonu.

Cukrovka

Pro zajištění dobré kondice cukrovky doplňte síru a dusík YaraVita THIOTRAC v dávce 3 l/ha + protistresový biostimulant YaraVita MARIS v dávce 1 l/ha + a měď v YaraVita COPTRAC v dávce 0,6 až 1 l/ha, lze kombinovat s fungicidy a ostatními POR.

V případě nedostaku draslíku aplikujte YaraTera KRISTA K PLUS v dávce 5 kg/ha.  

Brambory

V případě nedostatku fosforu v listech způsobeného předcházejícím suchem aplikujte YaraVita KOMBIPHOS v dávce 3 l/ha s protistresovým biostimulantem YaraVita MARIS v dávce 1 l/ha pro zajištění kvalitní listové plochy.

Chmel

Pro podporu zdravotního stavu a doplnění hořčíku aplikujte YaraVita THIOTRAC v dávce 3 l/ha, + YaraTera MAGNITRA v dávce 5 l/ha + protistresový biostimulant YaraVita MARIS v dávce 1 l/ha.

Kontakty na zástupce Yara

Aktuální nabídka NP a NPK hnojiv YaraMila - VHODNÁ I PRO SETÍ POD PATU

MAIS NP 19-17 + 6S + 4MgO + Zn + B

6,5 % nitrátového N a 12,2 % P2O5 ve vodorozpustné formě. Především pro hnojení kukuřic pod patu, kde se uplatňuje organické hnojení statkovými hnojivy nebo digestáty.

NP 26-14 + 2S

11 % nitrátového N a 10,1 % P2O5 ve vodorozpustné formě. Pro porosty řepky ozimé na půdách s vysokou zásobeností K2O nebo na pozemky, kde byl použit digestát nebo cukrovarnické výpalky.

NPK 8-20-28 + 2MgO + 3,4S + B + Zn

1 % nitrátového N a 18,5 % P2O5 ve vodorozpustné formě. Vhodné pro podzimní hnojení řepky na půdách s nízkou nebo střední zásobou P a K.

NPK 10-13-25 + 2MgO + 3,4S + B

2,8 % nitrátového N a 10,8 % P2O5 ve vodorozpustné formě. Vhodné pro použití především do ozimých obilovin.

NPK 20-7-10 + 3MgO + 4S

7,8 % nitrátového N a 5,2 % P2O5 ve vodorozpustné formě. Vhodné k regeneračnímu hnojení ozimů na jaře základnímu hnojení jařin, kde je požadavek na mírné dohnojení fosforem a draslíkem.

Všechna naše YaraMila NPK hnojiva obsahují na rozdíl od většiny NPK hnojiv také rychlý nitrátový dusík, ostatní NPK mají zpravidla jen amoniakální dusík.

Fosfáty použité k výrobě našich hnojiv YaraMila jsou z poloostrova Kola, jsou velice čisté bez přítomnosti nežádoucích látek a hnojiva takto vyrobená, i když jsou na trh uváděna jako HNOJIVA ES/CE, splňují limity těžkých kovů dle českého zákona 299/2021 Sb.

Naše hnojiva YaraMila NPK obsahují také důležitý hořčík (Mg) a síru (S) – vyjádřeno jak S nikoliv jako SO3 (Sx2,5 = SO3).

 

Máte dotaz nebo zájem o naše hnojiva?

Přejít na kontakty

Chcete dostávat tato doporučení emailem?

Stačí se zaregistrovat

Ano, posílejte mi to emailem

Máte dotaz? Zajímají Vás ceny, termíny dodání, jaká hnojiva použít?